Over Desirée

beeldend kunstenaar in Zeeuws-Vlaanderen

In 2003 kreeg ik van mijn beste vriendin Anouk Janssen een workshop beeldhouwen cadeau voor mijn afstuderen aan Wageningen Universiteit. Na zeven jaar studeren over gesteenten en water leek het mij leuk om een op een andere manier met steen en water bezig te zijn. En zo creëerde ik, in de tuin van mijn ouders, onder begeleiding van de vader van Anouk, Frans Janssen mijn eerste sculptuur in serpentijn met als titel: ‘Bellatrix’. Ik had mijn passie gevonden.

Ik ben opzoek gegaan naar een plek om te beeldhouwen en kwam terecht bij Lieregaard in Gent. Een musisch, speels, creatief centrum onder begeleiding van Dominique D’Haese (www.lieregaard.be) waar ik sindsdien met veel plezier beeldhouw.

Naast beeldhouwen heb ik drie jaar schilderkunst gevolgd aan de kunstacademie in Eeklo, ik volgde een cursus zwart wit fotografie bij ’t Venster in Wageningen en ik ben lid geweest van fotoclub Brandpunt in Terneuzen (www.fotobrandpunt.nl)

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit de natuur en bij beeldend kunstenaars zoals Henri Moore, Barbara Hepworth, Wassily Kandinsky, Paul Klee e.a.. Ik hou van abstracte organische vormen die vanzelf ontstaan, intuïtief, vanuit het hart. Ik denk niet van te voren na wat het moet worden.

Profiel_Desiree_400x600

De naamgeving van mijn werken is ontstaan doordat mijn vriendin en beeldhoudster Melissa Dullaers mij er op wees dat veel van mijn beelden lijken op de wezens die voorkomen in de stripreeksen ‘De werelden van Aldebaran’ van Leo. Deze gaan over het leven op andere planeten. En zo zijn de meeste van mijn kunstwerken vernoemd naar sterren en planeten.

Het logo is gemaakt in samenwerking met Nathalie Van Broeck van Publipro (www.publipro.nl)

Ben je geraakt door een van mijn creaties, neem gerust contact op. 

Geïnspireerd door de natuur